|
|
Lån  


 
Annonce:
Kravene til hundens pelspleje afhænger meget af race. Normalt vil det være sådan, at jo længere pels, jo mere pleje.

Nogle hunde har lang pels, der mere eller mindre passer sig selv, og kun behøver børstning i de to fældeperioder om foråret og efteråret. Andre hunde fælder konstant året rundt, og har som følge heraf behov for at blive børstet mindst n gang ugentligt. Uanset hvilken race man har, og hvilke krav til pelspleje den har, vil de fleste hunde dog nyde at blive børstet med jævne mellemrum.

Hundelugt skyldes normalt en opbygning af bakterier og olie på hundes pelse. Selv om din hund ville være glad for at aldrig gå i bad, vil en tur i badet forhindre denne opbygning. Det er dog muligt at overbade din hund, hvilket fører til tør hud og irritationer. Så medmindre den er meget beskidt, så giv den ikke mere end et bad om måneden.

En generel regel er, at ikke bruge shampoo lavet til mennesker. Babyshampo er sikkert og vil ikke irritere øjnene, men babyprodukterne er så milde, at de ikke vil fjerne snavs og fedt. Ideel bør du bruge de plejeprodukter, der er speciallavet til hunde. Din dyrlæge eller din lokale dyrehandel sælger disse.

Et andet meget vigtigt aspekt i vedligeholdelsen en sund pels er hundens foder. Hår er overvejende lavet af proteiner, så jo bedre din hunds foder er, jo bedre vil dens pels være. Mad, der indeholder vigtige fedtsyrer, er specielt godt for din hunds pels. Hvis din hund viser tegn på hud- eller pelsproblemer, kan dens diet være årsagen. Sørg for at tale med din dyrlæge om hvilken slags foder, der er anbefalet for din hund og dens pels.Information på sider:

Pels og heste - Tøj - Dyreetik - Dyreartikler - Pels og kaniner - Pels og katte - Stop dyremishandling - Pels og hunde - Hundeudstyr - Hundefoder - Gode råd om pels og pelspleje - K&lig;ledyr diverse - Hvorfor købe pels? - Du er her: Pels - Pels -