|
|
Lån  


 
Annonce:


Der har gennem flere år været en stemning mod at købe pels, og meget af kritikken har været berettiget. Der er mange dyr som kun bliver opdrættet for at bruge deres pels, som ikke har et godt liv.

Et stigende antal europæiske lande har lovgivning imod pelsdyravl. Italien og Østrig har allerede pålagt pelsdyravls-industrien sådanne skærpede betingelser for dyrevelfærd, at industrien faktisk er blevet uøkonomisk.

Holland har allerede indvilget i at udfase rævefarme over 10 år og overvejer nu et lignende træk mod minkfarme. I nær fremtid ser det ud til at Sverige forbyder pelsdyravl af etiske grunde.

Sidste år vedtog Storbritanniens Westminster Parlament Loven om Pelsdyravl (Forbud), som gør det ulovligt i England og Wales at holde dyr udelukkende eller overvejende med det formål at slå dem ihjel p.g.a. værdien af deres pels, eller at avle afkom med dette slagteri for øje. Lignende tiltag er for nyligt blevet vedtaget i det skotske parlament.

Grundlægende kan man sige er mennesket altid har brugt pels. Pels har været vigtig for at kunne over specielt for os i norden. Man må tilbage til nogle at de gamle dyder, hvis de skal blive mere acceptabelt at gå med pels. Man skal sørge for at dyrene har det godt.

Hvis de har det, så er der intet til hindre for at man kan gå med pels, det er ikke moralsk anderledes end hvis man spiser i bøf.Information på sider:

Pels og hunde - Hundeudstyr - Pels og kaniner - Tøj - Hundefoder - Dyreartikler - Hvorfor købe pels? - Stop dyremishandling - Dyreetik - Pels og katte - K&lig;ledyr diverse - Gode råd om pels og pelspleje - Pels og heste - Du er her: Pels - Pels -